Mina åsikter om Mobbning

Det är väldigt hemskt att det ens finns till. Frågan är vem som började med det och hur det har spridit sig i hela världen. Mobbning måste bort men den sprider sig istället snabbare över världen, i skolan, fritiden och över internet.
Det känns ibland som att lärarna i skolan blundar, dom vet vad som händer runt hörnet men dom vill eller vågar inte ta tag i det. Som ensamt offer har man oftast inte modet att stå upp för sig själv. Men har man någon/några vid sin sida som bryr sig och som vågar stå upp för en så blir det lättare. Det är inte alltid i alla fall som offrets vänner rycker in som hjälp och det förstår jag inte att man inte gör. Man hjälper sin vän i nöd. Mobbning är något som förstör. Det förstör självförtroendet medans man blir mobbat men självförtroendet bygger inte alltid upp sig. Man får svårt att lita på andra. Därför bör mobbning stoppas.
Men det är rena skämtet hur skolan löser mobbning i vissa fall. Dom isolerar offret och sen får mobbaren/ mobbarna ibland en utskällning och sen är det glömt. Och mobbarna fortsätter om och om igen. Det är ofta att offrena får byta skola. Men så ställer jag migsjälv frågan. Varför tvingas inte mobbarna till ett ultimatum? Antignen tvingas byta skola eller får EN chans om det händer igen blir man automatiskt flyttad till annan skola, där inte kompisarna finns som står bakom mobbaren, då mobbaren inte längre känner sig trygg nog att våga mobba.
Finns det något annat förslag på hur det kan lösas?
Jag blir så ledsen när man hör när folk berättar att dom blivit mobbade, och dom berättar hur mkt det sitter i.  Vem ger någon annan rätten till att hacka ner på någon annan och trycka ner någon annan. Är det bara för att man har det svårt eller för att man mår bra utav det ?!
Alla vi människor är värda lika mkt, kvittar om man är man eller kvinna, svart eller vit. Lång eller kort. Tjock eller smal !
Det vi utomstående borde bli bättre på är att när vi ser något går vi inte bara förbi utan vi försöker göra något åt saken.
Om någon är ensam på rasten så stirra inte utan fråga om personen vill vara med på det du och dina kompisar gjorde. Folk som stirrar är lika delaktiga som folk som mobbar verbalt eller med våld !
"Bryr du dig inte om andra kommer dom inte bry sig om dig heller"
Tankarna har lagt sig stilla på bloggen och lämnat hjärnan för ett slag !
Det är väldigt hemskt att det ens finns till. Frågan är vem som började med Att mobba andra människor och hur det har spridit sig över hela världen. Mobbning borde inte finnas men istället så sprider den sig snabbare i skolan, internet och massa andra saker.
Det känns som om alla lärare blundar här i världen, Dom vet inte vad som händer runt hörnet , i omklädningsrummen , klassrummen och matsalen men dom vågar eller vill inte ta tag i det. Man blir ju oftast mobbad själv och oftast vågar man inte ta modet och stå upp för sig själva. Men om man har en Bästavän eller flera bra vänner som kan hjälpa henne/honom. Oftast är det vänner som skiter i en när man blir mobbad och inte hjälper men det finns vissa som verkligen vågar ta tag i det. Man hjälper sin vän i nöd. Mobbning är något som förstör. Det förstör självförtroendet medans man blir mobbad men självförtroendet bygger inte alltid upp sig. Man får svårt att lita på andra. Man vill Ta livet av sig om det går för långt. Därför bör mobbning stoppas.
Men det är rena skämtet hur skolan löser mobbning i vissa fall. Dom isolerar offret och sen får mobbaren/ mobbarna ibland en utskällning och sen är det glömt. Och mobbarna fortsätter om och om igen. Det är ofta att offrena får byta skola. Men så ställer jag mig själv frågan. Varför tvingas inte mobbarna till ett sånt straff? Antingenkan dom få tvingas byta skola eller får En ända till chans, om det händer igen blir man automatiskt flyttad till annan skola, där inte kompisarna finns som står bakom mobbaren, då mobbaren inte längre känner sig trygg nog att våga mobba. Man är oftast flera när man mobbar och när man väl lämnar dom så vågar dom inget längre.
Jag blir så ledsen när man hör när folk berättar att dom blivit mobbade, och dom berättar hur mycket det sitter i.  Vem ger någon annan rätten till att hacka ner på någon annan och trycka ner någon annan. Är det bara för att man har det svårt eller för att man mår bra utav det ?! Jag kan lova att man inte mår bra i slutet av det. Tänkom offret tar livet av sig och man vet hela livet att det var äns fel.
Alla vi människor är värda lika mycket, det gör inget om man är man eller kvinna, Lång eller kort. Svart eller vit. Smal eller tjock.
Jag tycker att om man ser någon blir mobbad våga ta i och hjälpa den.
Om någon är ensam på rasten så stirra inte utan fråga om personen vill vara med på det du och dina kompisar gjorde. Folk som stirrar på en kan kännas precis som att bli misshandlad.
"Bryr du dig inte om andra kommer dom inte bry sig om dig heller"
17c8baca38ac11e19e4a12313813ffc0_7_large
Tumblr_lm6zyj99ju1qe1lf4o1_500_large

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0